Puutaide ja veistäminen

Tervetuloa taidenäyttelyyn, joka keskittyy puutaiteeseen! Puu on ainutlaatuinen ja monipuolinen materiaali, jota taiteilijat ovat käyttäneet vuosisatojen ajan luodakseen upeita taideteoksia. Tässä näyttelyssä saat mahdollisuuden tutustua erilaisiin puutaiteen muotoihin ja tekniikoihin. Alla on esimerkkejä joistakin puutaiteen tyylisuunnista ja teoksista, joita saatat nähdä näyttelyssä.

  1. Puuveistokset: Puuveistokset ovat kolmiulotteisia teoksia, joita taiteilijat luovat veistämällä tai kaivertamalla puuta. Ne voivat esittää ihmishahmoja, eläimiä, abstrakteja muotoja tai muita aiheita. Veistoksissa voidaan käyttää erilaisia puulajeja ja niitä voidaan joko maalata tai jättää puun luonnollisen kauneuden esille.
  2. Puugrafiikka: Puugrafiikassa taiteilija käyttää puupainolevyä, johon hän kaivertaa kuvion tai kuvioita. Kaiverrettu levy voidaan sitten mustata ja painaa paperille tai kangasille, luoden näin painokuvia. Puugrafiikka voi sisältää yksityiskohtaisia kuvioita ja tekstuuria, ja se antaa mahdollisuuden luoda mielenkiintoisia kontrasteja ja sävyjä.
  3. Puupiirrokset: Puupiirroksissa taiteilija käyttää puista työkalua tai neulaa, jolla hän kaivertaa kuvion tai kuvioita suoraan puuhun. Puunpintaan syntyvät kaiverretut linjat ja sävyt luovat ainutlaatuisen ilmeen teoksille. Puupiirrokset voivat olla mustavalkoisia tai värikästä, ja ne voivat sisältää hienovaraista yksityiskohtaisuutta tai rohkeaa ja graafista tyyliä.
  4. Puumaalaukset: Puumaalaukset ovat taideteoksia, joissa puulle levitetään maalia tai muita värejä. Puun sileä pinta voi tarjota mielenkiintoisen taustan maalauksille, ja erilaiset puupohjat voivat vaikuttaa maalauksen ilmeeseen ja tekstuurin tuntuun. Puumaalaukset voivat käsittää maisemia, abstrakteja aiheita, ihmisiä tai mitä tahansa, mikä taiteilijaa inspiroi.
  5. Puukollaasit: Puukollaasit yhdistävät erilaisia puumateriaaleja ja muita elementtejä, kuten kangasta, paperia tai metallia, luoden moniulotteisia taideteoksia. Taiteilijat voivat leikata ja muotoilla

Jurva Art House keskittyy puutaiteeseen ja sen esilletuomiseen. Visit Kurikka ja Visit Lakeus ovat yhteistyökumppaneita, jotka toivottavasti auttavat taiteen ystäviä löytämään Jurva Art Housen ja sen näyttelyt.

Näyttely alkaa:

18.06.2023

Näyttely päättyy:

13.08.2023